Aftellen
Door: Rob en Wenke
Blijf op de hoogte en volg Rob en Wenke
30 Augustus 2007 | Nederland, Bentelo
Het is aftellen geblazen, nog twintig dagen en dan begint onze reis naar het zuidelijk halfrond. We hopen drie maanden te mogen genieten van Zuidelijk Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Via deze site willen we jullie op de hoogte houden van alles wat wij meemaken. We hopen natuurlijk dat jullie ons ook een beetje op de hoogte houden van de spectaculaire gebeurtenissen in en om Twente.
Om jullie alvast een indruk te geven van onze reis geven we hieronder alvast een korte beschrijving:
Woensdag 19 september vertrekken we vanaf Schiphol naar Londen om na een overstap door te vliegen naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Het is inmiddels donderdagochtend als we daar aankomen. De eerste twee dagen willen we gebruiken om de stad te bekijken. Dan begint op 22 september onze 24-daagse reis door Zuidelijk Afrika. We maken deze reis met een internationaal gezelschap via de reisorganisatie Drifters. De reis leidt ons vanuit Zuid-Afrika door Namibië, Botswana, een stukje Zambia (Victoria Falls) en Zimbabwe om vervolgens op 16 oktober te eindigen in Johannesburg (Zuid-Afrika). We overnachten veelal in tentjes op campings en een enkele keer in een hostel. In Johannesburg nemen we afscheid van het reisgezelschap en Afrika en vliegen we dwars over de Indische Oceaan naar het land van koala’s en kangoeroes, Australië.
Perth is ons startpunt in Australië. Deze stad, in het zuidwesten, vormt vijf dagen onze uitvalsbasis, waarna we doorvliegen naar Ayers Rock in midden-Australië. In dit gebied, “The Red Centre”, gaan we onder andere op zoek naar enkele grote rode keien. Ook hier verblijven we vijf dagen waarna we centraal Australië verlaten vanuit Alice Springs en per vliegtuig doorreizen naar Melbourne. Deze stad in het zuidoosten vormt het begin van een autoreis van ongeveer drie weken naar Sydney. Deze wereldberoemde stad met zijn Opera House en Harbour Bridge vormt het eindstation van onze reis door Australië. We nemen afscheid van de Aussies en maken op 18 november de overtocht naar het land van de Kiwi’s, Nieuw-Zeeland.
Zo’n 365 jaar na Abel Tasmans ontdekking hopen wij in een maand tijd zoveel mogelijk te zien van dit prachtige land. In het noorden van het Noordereiland pikken we onze huurauto op in de stad Auckland. Na ongeveer tien dagen hopen we dezelfde auto achter te laten in Wellington en per boot de oversteek te maken naar het Zuidereiland. Hier wacht een andere huurauto die we uiteindelijk in Christchurch achter zullen laten. Christchurch vormt het einde van onze low-budgetreis. We vliegen naar Sydney en na een tussenstop van enkele uren naar Singapore. Na drie uitputtende maanden vol indrukken willen we hier drie dagen samen nagenieten in een vijfsterrenhotel.
Op 21 december vliegen we dan “eindelijk” weer naar Europa. We hopen via Londen in Amsterdam te komen. Hier wachten ons winterjassen en misschien wel sneeuw en een witte Kerst!
Alvast veel reisgroeten,
Rob en Wenke
30 Augustus 2007 - 20:57
Rien:
Hey Rob en Wenke,
Zo zo, hebben jullie die tekst zelf verzonnen?? Ik heb zo het idee dat er hier en daar een klein beetje sprake is van plagiaat. haha
Maar heel veel plezier de komende 3 maanden.
Groeten Rien -
31 Augustus 2007 - 13:39
Nienke:
Hey!
Ik had een bericht geplaatst maar blijkbaar doet ie't niet:(..
In ieder geval een superprogramma!.. ben echt jaloers!..
Spreek jullie zondag
Liefs Nienke -
31 Augustus 2007 - 14:30
Linda En Fam.:
ha wenke en rob
nou het lijkt ons fantastisch wat jullie gaan doen.We hopen dat alles volgens planning zal verlopen.
We blijven jullie zeker volgen.
We wensen jullie een hele fijne reis toe.
groetjes -
31 Augustus 2007 - 21:47
Marianne:
Hé ontdekkingsreizigers,
Het lijkt me echt supergaaf zo'n reis. Dat wordt zeker veel en veel langer nagenieten dan drie dagen. Ik hoop op deze site ook een beetje mee te krijgen van de indrukwekkende natuur die jullie gaan zien. Heel veel plezier samen!!!
ps
Wenke zorg je wel dat je conditie op peil blijft voor het tweede deel van de volleybalcompetitie:)
Groetjes
Marianne -
01 September 2007 - 11:19
Marleen:
Klinkt allemaal erg spannend, veel plezier
Groetjes Marleen en Bart -
01 September 2007 - 14:27
Kristel:
Ik spreek jullie morgen wel, maar wil vast even één ding zeggen; COOL! Geniet ervan; voor je het weet, ben je weer thuis... -
02 September 2007 - 18:19
Rolinde:
Hallo Rob en Wenke,
Super geweldig. Als ik jullie verhaal lees wordt ik helemaal jaloers. Ik wil jullie alvast heel veel plezier wensen en dat jullie maar veel mooie dingen mogen zien en meemaken.
Geniet ervan,
Groetjes Rolinde -
03 September 2007 - 19:47
Gerrit En Maria:
hallo wenke en rob, wij vinden het heel fijn voor jullie deze grote reis, geniet ervan! wij zullen veel aan jullie denken en zijn zelfs een beetje jaloers! groeten gerrit en maria. -
04 September 2007 - 12:45
Niek:
Ha Rob en Wenke,
Alvast viel spaß toegewenst en tot zaterdag op ons vriendjes en vriendinnetjes weekend.
Groeten,
Niek -
04 September 2007 - 13:30
Sandra:
Wauw, wauw, wauw. Wat een ontzettend gave planning zeg! Ben stiekum wel een beetje jaloers op jullie, hahahaha!
Heel veel plezier, geniet van de indrukken, en van elkaar!
Dikke knuffels,
Sandra (en Gerwin natuurlijk :-)) -
04 September 2007 - 17:23
Herman En Diny:
Hoi Wenke en Rob
Wat 'n goed idee die reis en de site.
Wel 'n voordeel dat jullie al in het buitenland zijn geweest.haha.
Jammer dat jullie zaterdag niet op de famillieavond zijn,hadden we vast nog
meer voorpret!
Alvast veel reisplezier
Groeten Herman en Diny -
04 September 2007 - 18:21
Han:
helemaal goed bezig! Ga jullie zeker volgen. Succes!!
Gr. Han -
08 September 2007 - 12:55
Martine:
Hallo Rob en Wenke,
Tjonge wat een reis hebben jullie gepland. Ik hoop dat jullie het heel mooi zullen hebben en in ieder geval gezond weer terug zullen keren...
Groeten van Martine
09 September 2007 - 21:11
Jansje:
Eej wenke!
Wat gaaf dat je zo'n reis gaat maken zeg! Goed geregeld programma! Die drie maanden zullen voorbij vliegen en gegarandeerd te kort zijn!
Heel veel plezier!
10 September 2007 - 14:34
Marco En Harma:
he hoi
wij willen jullie vanaf deze kant en een hele fijne reis toe wensen en geniet ervan.
de groeten van de buurvrouw en buurman
en marrissa en calvin -
12 September 2007 - 08:03
Anke:
Ha Rob en Wenke,
nog een week en dan begint jullie reis.
Wat een ontzettend gaaf vooruitzicht!
Alvast heel veel plezier en een goede reis. Ik zal jullie verhalen in de gaten houden
Groeten Anke -
12 September 2007 - 12:11
Marloes:
Heej Wenke en Rob!!
Ben echt jaloers op jullie als ik dit zo lees!! Echt supergaaf om zo'n reis te maken :D!! Ga jullie site goed in de gaten houden en ben benieuwd naar jullie verhalen en foto's!!
Als ik jullie niet weer spreek; HEEEEL VEEL PLEZIER EN HOU JULLIE TAAI!!
Groetjes uit de Ploay!!
Liefs Loes! -
12 September 2007 - 19:17
Johan En Marian:
We wensen jullie een mooie en onvergetelijke reis, en zullen zeker jullie belevenissen op deze site volgen.
Heel veel plezier en pas goed op elkaar, groetjes uit Hengevelde -
14 September 2007 - 09:19
Semme:
Hey Wenke en Rob!
Eén ding; maximaal genieten!! Laat je de Tooheys in Australie goed smaken!!
Groet Bjorn -
14 September 2007 - 20:03
Claudia:
Ha broertje en schoonzus,
Ja, ja bijna is het zo ver, nog een paar nachtjes slapen en dan begint jullie avontuur.
Nou broertje al een beetje een vakantie gevoel??? Begint nu natuurlijk langzaam te komen, zeker nadat gister je laatste werkdag was.
Vandaag even jullie site bewonderd, en een berichtje mag dan natuurlijk niet ontbreken.
Ik en Jur wensen jullie voor de komende weken en maanden heel veel reis plezier!!!! Geniet van alles wat je ziet en tegen komt, maar ook van elkaar, vergeet het ons natuurlijk niet te vertellen, en we gaan jullie volgen.
Ik zal mijn "kleine" broertje erg gaan missen, en jou ook hoor Wenke.
Ik kan alleen nog maar zeggen, kijk goed uit, maak geen brokken want we willen jullie graag weer heelhuids terug zien.
Ik zie jullie de komende dagen nog wel.
Veel groetjes en een dikke knuffel van je zus/ schoonzus.
17 September 2007 - 18:37
Fam Broekkamp Enter:
Hallo Wenke en Rob. Wij wensen jullie veel plezier en hopen dat jullie veel genieten van al het moois in de landen die jullie gaan bezoeken!!!!
Groeten uit Enter,
We blijven jullie volgen!! -
17 September 2007 - 21:56
Thijs En Marieke:
Hey hoi
nog 1 nachtje en dan is het zover...spannend hoor!! dan gaat het grote avontuur beginnen! vast ook al een beetje zenuwachtig.. voor de zoveelste keer je tas na gekeken, zit alles er in, ja we hebben alles.. hihi. Afscheid nemen van iedereen. Best raar.... En dan sta je straks op schiphol.... en gaat alles beginnen!!
Super veel plezier!!!! en geniet, geniet en geniet!!
We gaan jullie volgen!
Liefs Thijs en Marieke -
18 September 2007 - 09:58
Lida En Anouk:
He Rob en Wenke,
Vanuit Oele wensen wij jullie een geweldige reis en natuurlijk veel plezier! We volgen jullie op de site....
Tot over drie maandjes!!!
Groetjes Lida en Anouk,
en ook van Jan, Chris, Marjon en Chris natuurlijk. -
19 September 2007 - 02:29
John En Irma+ Kids :
Dit was voorlopig het laatst nachtje in ons kikkerland. Wij wensen jullie een super indrukwekkende ervaring de aankomende tijd. Vergeet de hardwerkende mensen in Nederland niet.
HEEL VEEL SUCCES, Groeten ons. -
19 September 2007 - 05:41
Claudia:
Nou Rob en Wenke nog een paar uurtjes en dan vertrekken jullie.
Nog een beetje kunnen slapen vannacht? of zijn jullie alle spanningen wel te boven.
Nou ik zie jullie zometeen, ik reis met jullie mee tot Schiphol, de rest is daarna aan jullie (ha, ha). Je begrijpt hem wel he Rob!!!
Nou tot zo bij de koffie,
Groetjes Clau.